Wat is social media?

15 Nov, 2020

Wat is social media?

 

Social media is een overkoepelende naam voor online platformen die de interactie tussen gebruikers centraal stellen. Het doel van social media is om gebruikers informatie te laten delen. De informatie kan bestaan uit geschreven content, maar ook uit foto’s en filmpjes. Ook bieden de kanalen de mogelijkheid om met elkaar te communiceren. Er zijn platforms waarop dat op een directe manier mogelijk is. Bijvoorbeeld indien er sprake is van een chatfunctie of een berichtenfunctie. Er is echter ook een indirecte manier van communiceren, bijvoorbeeld door waardering te geven voor een bericht of een reactie te plaatsen.

 

Facebook is een van de social media platforms waar wereldwijd veel mensen gebruik van maken. Dat geldt eveneens voor Instagram en SnapChat. Andere voorbeelden van populaire social media zijn Instagram,Twitter, TikTok en YouTube. Zowel particulieren als bedrijven maken gebruik van sociale netwerken. Op het gebied van social media met een zakelijk karakter hoort LinkedIn eveneens in het rijtje thuis. Elk platform heeft een unieke uitstraling en voorziet in andere functionaliteiten. SnapChat is bijvoorbeeld een platform om korte beelden te delen die daarna snel verdwijnen. TikTok is een platform voor het delen van korte video’s die zichtbaar blijven. Social media bieden een vorm van entertainment, maar zijn eveneens zakelijk te gebruiken, zoals door influencers en bedrijven die producten en diensten willen promoten. Verder zijn social media ideaal om als dienst voor nieuwsberichten te gebruiken en dat nieuws massaal te laten delen.

 

Nu weet je welke verschillende social media kanalen er zijn. Wil je meer tips en tricks over passief inkomen, dus ook als micro influencer op een social media kanaal! Schrijf je hier in voor het gratis E-book online geld verdienen!! 

e-book a freedom adventure

Kees

Kees

Hi! Ik ben Kees; blije camperaar en trotse papa van Kainoa. Op A Freedom Adventure deel ik onze persoonlijke avonturen naar een vrijer en simpeler leven. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail