Wat is Pinterest?

17 Nov, 2020

Wat is Pinterest?

Pinterest is een platform om inspiratie op te doen over allerlei onderwerpen en om inspiratie met anderen te delen. Het platform is onder de noemer van social media te scharen, maar is door de beperkte interactie vooral als zoekmachine te gebruiken om inspirerende ideeën te vinden. Pinterest is zowel particulier als zakelijk te gebruiken. Wil je er toegang tot krijgen dan is het openen van een account  (zoals van Afreedomadventure) nodig. Je krijgt dan de gelegenheid om een prikbord aan te maken over een bepaald onderwerp en daar visuele content op te pinnen.

Elk onderwerp of elke interesse heeft een ander prikbord dat openbaar is te stellen voor andere leden. De belangrijkste content op Pinterest bestaat uit afbeeldingen en slechts in beperkte mate uit filmpjes. Leden maken de afbeeldingen zelf om deze op het prikbord te pinnen. Een afbeelding heet op dit platform een pin. Bedrijven maken bijvoorbeeld pins om een product of dienst onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Zo delen bloggers onder meer DIY ideeën of blogs die ter inspiratie dienen. Je hebt als gebruiker ook de mogelijkheid om afbeeldingen van websites te pinnen. Vaak beschikken de pins dan over een url die naar de website verwijst. De onderwerpen variëren van inspiratie op het gebied van koken tot woninginrichting van werkplekken thuis tot droomhuizen. Het is niet mogelijk om Pinterest zonder account te gebruiken of borden met pins van anderen te zien. De aanmelding is gratis en zodra je een account hebt, is er toegang tot de openbare borden met pins van anderen.

 

Ben je op zoek naar de 10 beste manieren om op een duurzame manier online geld te verdienen?

Schrijf je dan hier in voor het gratis E-book online geld verdienen!! 

e-book a freedom adventure

Kees

Kees

Hi! Ik ben Kees; blije camperaar en trotse papa van Kainoa. Op A Freedom Adventure deel ik onze persoonlijke avonturen naar een vrijer en simpeler leven. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail