Wat is fulfilment?

15 Nov, 2020

Wat is fulfilment?

 

Fulfilment omvat het complete logistieke proces van orderafhandeling van A tot Z. Fulfilment biedt uitkomst als je een webshop hebt, maar het logistieke deel uit handen wenst te geven. Het uitbesteden van het volledige logistieke proces geeft de eigenaren van webshops veel meer tijd om de aandacht op de verkoop te richten. Het uitbesteden van deze werkzaamheden kost weliswaar geld, maar levert ook een besparing op. Je moet het anders zelf doen of anderen inhuren om het te laten doen.

 

Overigens is fulfilment niet te vergelijken met dropshipping, waarbij je geen eigen producten hebt. Dat is bij fulfilment namelijk wel het geval. Kenmerkend is echter weer dat je het beheer van de voorraad overdraagt. Dat betekent dat je geen voorraad zelf hoeft op te slaan, want die ligt bij het bedrijf die het logistieke proces verzorgt. Je hebt via de software wel altijd toegang tot de voorraad om bijvoorbeeld de inkoop daarop af te stemmen. Als een klant een bestelling plaatst, zorgt het fulfilment bedrijf voor de verdere afhandeling. Het product wordt uit de voorraad gehaald, ingepakt en verzonden. Je hebt zelf geen omkijken naar de afhandeling, maar blijft wel verantwoordelijk voor het contact met de klant. Overigens is dit als extra dienst ook weer af te nemen bij het bedrijf dat de logistiek heeft overgenomen. Verder geldt voor retourzendingen dat deze niet bij jou, maar bij het logistieke bedrijf terechtkomen.

 

Maak je gebruik van fulfilment dan zou je dus als digital nomad de wereld over kunnen reizen. Wil je meer weten over op een duurzame manier online geld verdienen? Schrijf je hier in voor het gratis E-book online geld verdienen!! 

e-book a freedom adventure

Kees

Kees

Hi! Ik ben Kees; blije camperaar en trotse papa van Kainoa. Op A Freedom Adventure deel ik onze persoonlijke avonturen naar een vrijer en simpeler leven. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail