Wat is een virtual assistant

7 Jun, 2020

Een virtual assistant ofwel virtueel assistent is een persoonlijk assistent (PA) die op afstand werkt om ondernemers in het werk te ondersteunen. Een virtual assistent verricht de werkzaamheden digitaal en is daarom niet gebonden aan een werkplek. De werkzaamheden variëren en zijn gericht op het ontlasten van ondernemers. Bijvoorbeeld door het beheer van de agenda en e-mail over te nemen net als het controleren van de planning. Ook het uitvoeren van social media activiteiten kan deel uitmaken van het werk van een virtueel assistent.

Ontstaan van virtual assistant

De functie van een virtual assistant is voortgekomen uit de rol van secretaresse. In deze moderne tijd werken steeds meer ondernemers locatieonafhankelijk. Dat maakt het lastiger om een secretaresse in te huren, want die moet dan steeds mee naar de wisselende werkplek van de ondernemer. Om daar een oplossing voor te vinden, is de functie van virtual assistant ontstaan.

Als de ondernemer locatieonafhankelijk kan werken, is dat natuurlijk ook mogelijk voor de medewerker die ondersteuning verleent. De rol van de virtual assistant is in de loop der tijd verder uitgebreid. Zo is het ook mogelijk dat de digitale PA de ondernemer op afstand begeleidt. Bijvoorbeeld met het lanceren van diensten of producten net als met het uitvoeren van een marketingplannen en automatiseren van bedrijfsprocessen. Deze rol is uitgebreider omdat de meeste virtuele assistenten zelf freelancer of ondernemer zijn.

Geld verdienen als virtual assistant

Het is op meerdere manieren mogelijk om geld te verdienen als virtual assistant. Je kan bijvoorbeeld in dienst treden bij een bedrijf en op afstand werken. Het is ook mogelijk om jezelf als freelance virtual assistant aan te bieden. In dat geval heb je de keuze om voor een of meerdere ondernemers te werken en zo geld te verdienen.

Ashley

Ashley

Hi! Ik ben Ashley, fulltime mama en part time online business strateeg. Ik schrijf blogs over online geld verdienen, reizen met kids en een gezonde lifestyle. Met mijn blogs hoop ik jullie te inspireren je eigen freedom adventure te starten! Let's do this!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail