Wat is een online coach?

17 Jul, 2020

Een online coach is een deskundige die op afstand invulling geeft aan een coachingstraject. In plaats van persoonlijke begeleiding op locatie voorziet de coach in online ondersteuning. Er is dan ook sprake van communicatie zonder fysieke aanwezigheid op één plek. Er zijn verschillende manieren om online te coachen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Skype met videobellen of telefonisch net als via de chat.

Online coaching is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en in korte tijd ook in Nederland populair geworden. De term online coach is in het algemeen een breed begrip. Dat komt omdat er allerlei soorten online coaches zijn te onderscheiden. Een life coach voorziet bijvoorbeeld in begeleiding om werk en privé in balans te krijgen. Een burn-out coach is specifiek gericht op het begeleiden van personen met een burn-out. Dit zijn al twee voorbeelden van type coaching die online zijn uit te voeren. Zelfs een personal trainer heeft de mogelijkheid om op afstand begeleiding te bieden. Zo zijn er eveneens online coaches actief die hulp bieden bij het afvallen of ondersteuning bieden om een carrière switch te maken.

 

Lees hier 6 tips om financiële onzekerheid te voorkomen!

Kees

Kees

Hi! Ik ben Kees; blije camperaar en trotse papa van Kainoa. Op A Freedom Adventure deel ik onze persoonlijke avonturen naar een vrijer en simpeler leven. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail