Wat is een e-book?

11 Aug, 2020

Een e-book is een digitaal uitgegeven boek. Dat betekent dat een e-book alleen leesbaar is op een elektronisch toestel, zoals een tablet, e-reader of smartphone. Het is eveneens mogelijk om het boek digitaal op de laptop te lezen. Het is overigens ook mogelijk om een e-book uit te printen om het tot een papieren uitgave te maken. Dat is echter niet het principe dat achter een digitaal boek schuilt.

E-books zijn in verschillende bestandsformaten te realiseren. Het type bestandsformaat bepaalt voor welk digitaal apparaat het e-book geschikt is om te lezen. Zo is een e-book in PDF-formaat prima te lezen op een laptop. Dit formaat is echter minder geschikt om het digitale boek te lezen op een e-reader. Een algemeen bestandsformaat is ePub waar onder meer grote uitgeverijen gebruik van maken. Andere bestandsformaten die geschikt zijn voor mobiele telefoons en tablets zijn AZW, MOBI en IBA.

Kees

Kees

Hi! Ik ben Kees; blije camperaar en trotse papa van Kainoa. Op A Freedom Adventure deel ik onze persoonlijke avonturen naar een vrijer en simpeler leven. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail