Wat is een dinette?

9 Aug, 2020

Een dinette is een combinatie van een eethoek en slaapplek. In een camper is er vaak beperkt ruimte en een dinette lost dat ruimtegebrek op. Overdag doet de dinette dienst als zitplaats met een tafel. Voor het slapengaan zijn de zitplaatsen met de tafel om te bouwen naar een bed. Het tafelblad past tussen de zitplekken en de rugkussens vormen een doorlopend matras op het tafelblad. Er zijn verschillende uitvoeringen voor campers, zoals een volledige dinette, maar ook een halve dinette komt voor.

Hele dinette en halve dinette
Een hele dinette betekent dat er doorgaans vier zitplekken zijn met een tafel. Aan beide zijden van de tafel zijn er twee zitplekken. Bij deze versie is er sprake van het compleet ombouwen van de zitplaatsen met tafel tot een slaapplek. Er is echter ook een versie in de vorm van een halve dinette. In dat geval hoeven er maar twee zitplekken aan één zijde van de tafel omgebouwd te worden. De andere twee zitplaatsen die overdag te gebruiken zijn, betreffen dan de bestuurders en passagiersstoel. Die zijn om te draaien om aan tafel te zitten, maar worden niet voor het ombouwen tot een slaapplek gebruikt.

Kees

Kees

Hi! Ik ben Kees; blije camperaar en trotse papa van Kainoa. Op A Freedom Adventure deel ik onze persoonlijke avonturen naar een vrijer en simpeler leven. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan!

Als eerste onze artikelen lezen? Ontvang onze artikelen nog voordat ze online zijn in je mail.

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *