Wat is de Basisregistratie Personen?

25 Jul, 2020

De Basisregistratie Personen afgekort tot BRP bestaat uit een verzameling van persoonsgegevens van ingezetenen in Nederland. Daarnaast is er sprake van een registratie van niet-ingezetenen ofwel personen die uit Nederland zijn vertrokken. Elke gemeente houdt de persoonsgegevens van de inwoners bij. De BRP omvat meerdere persoonlijke gegevens, zoals voornaam en achternaam, geslacht, Burgerservicenummer en geboortedatum. Ook gegevens van de nationaliteit zijn er in vermeld net als over het soort reisdocument en de
persoonlijke gegevens van de ouders. Verder is er informatie opgenomen over het woonadres, eventuele kinderen, huwelijk of geregistreerd partnerschap en overlijdensdatum.

Verhuizing naar andere gemeente of naar het buitenland

Bij een verhuizing van de ene gemeente naar de anderen verhuist alle informatie met de persoon mee. Bij een verhuizing naar het buitenland vindt de informatieoverdracht plaats naar de RNI (Registratie Niet-Ingezetenen). Indien personen korter dan vier maanden in Nederland verblijven, is het mogelijk zich te laten registreren in RNI. Dat kan van belang zijn in verband met een korte studie of tijdelijke baan in Nederland. Er is in dat geval een Burgerservicenummer vereist dat bij een eerste inschrijving wordt toegekend.

Lees hier wat de 10 leukste bestemmingen zijn voor een digital nomad!

Kees

Kees

Hi! Ik ben Kees; blije camperaar en trotse papa van Kainoa. Op A Freedom Adventure deel ik onze persoonlijke avonturen naar een vrijer en simpeler leven. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail