Dit zijn dé must have tools voor online ondernemers

18 Oct, 2020

Om ons online bedrijf succesvol te kunnen laten groeien, maken we gebruik van verschillende online diensten, programma’s en plug-ins. Omdat het voor veel nieuwe online ondernemers lastig is om het juiste programma te kiezen, vind je in deze blog een handig overzicht van tools en plug-ins die wij onmisbaar vinden!

 

Website tools

WordPress – Al onze websites bouwen wij met de hulp van WordPress. Dit is een open source systeem waarbij je, zonder enige kennis van codering, makkelijk een website kunt bouwen. WordPress is één van de grootste CMS systemen en daardoor vindt je ook op vrijwel elke vraag een antwoord op internet mocht je ergens tegenaan lopen. Let erop, ik heb het hier over wordpress.org en niet over wordpress.com! Dit is een andere service die het bedrijf aanbiedt. 

 

Hosting – Er zijn inmiddels zoveel hosting aanbieders dat het best lastig is om een goede provider te kiezen. Zelf heb ik een positieve ervaring met Versio en Vimexx. Daarnaast ken ik veel anderen die goede ervaringen hebben met Antagonist en Neostrada. Deze ontlopen elkaar niet veel qua prijs. Ik raad je one.com absoluut af omdat ik meerdere negatieve ervaringen met deze provider heb gehad.

 

Versio webhosting voor online ondernemers

 

WooCommerce – Met deze gratis eCommerce plug-in heb je de mogelijkheid om snel en overzichtelijk een webwinkel toe te voegen aan je website. Let erop dat je een WordPress thema kiest die geschikt is voor het gebruik van WooCommerce. 

 

Divi – Ik had het zojuist al over een WordPress thema dat je gebruikt voor je website. Hierin is de keuze reuze! Je kunt kiezen voor gratis thema’s en betaalde. Ik heb uiteindelijk voor Divi gekozen en hier bouw ik ook websites in voor anderen. Divi is gebruiksvriendelijk en je kunt direct kiezen uit bestaande templates zodat het bouwen van een website appeltje eitje wordt! Ook zijn er betaalde templates beschikbaar voor Divi. Of je kunt natuurlijk from scratch zelf bouwen. 

 

Divi tool voor websites

 

 

LearnDash – Als je jouw online cursussen direct op je website wilt aanbieden, is Learndash een gebruiksvriendelijke en de goedkoopste optie. Learndash is ook te koppelen aan Woocommerce voor betalingen. Werk je liever met een externe leeromgeving? Dan is Teachable het proberen waard. 

 

Thrive quiz – Tja, ik hou nu eenmaal van spelletjes! Een quiz is één van de meest makkelijke manieren om jouw mailinglijst te laten groeien. Na het zien van het introductiefilmpje van Thrive snap je waarom! Je betaalt eenmalig voor deze plug-in waarna je hem onbeperkt kunt gebruiken. 

 

Administratie

 

Mollie – Mollie zorgt ervoor dat je betalingen kunt ontvangen op je website en stort deze daarna door naar jouw gekozen rekening. Eigenlijk ben je zonder Mollie nergens, kan je wel stellen dus 😉 Het fijne van Mollie is dat ze heel veel betaalmogelijkheden aanbieden dus jouw klant heeft eigenlijk altijd een manier om af te rekenen!

 

Knab – Oké, ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk voor Triodos ging bij de start van mijn zelfstandig ondernemerschap. Ik wilde namelijk bij een duurzame bank mijn geldzaken regelen en vond het niet erg hier wat meer voor te betalen. Echter werden we rigoreus geweigerd omdat we zaken deden met Sri Lanka. Tja…ehh…steunden kleinschalige biologische theeboeren met de verkoop van thee?! Ik koos hierna voor Knab waar ik naar alle tevredenheid nog steeds gebruik van maak. Knab is een gebruiksvriendelijke en goedkope zakelijke rekening. Daarnaast krijg je het eerste jaar ook nog eens 50% korting!

 

E-boekhouden – Je kunt je boekhouding uiteraard uitbesteden aan een boekhouder, maar wij vinden het fijn om zelf de touwtjes in handen te houden. Wel gebruiken we voor de jaaraangifte een accountant. E-boekhouden is een ideaal programma wat gekoppeld kan worden aan je website, bankrekening en alle andere belangrijke zaken. Ze hebben een fijne klantenservice én als beginnende ondernemer krijg je de eerste 15 maanden gratis!  

Eboekhouden voor ondernemers

Social Media en Email marketing

 

Tailwind voor Pinterest – Eerst wilden we er niks van weten, nu kunnen we niet meer zonder! Met de hulp van tailwind kun je pins voor pinterest inplannen. Tailwind plaatst deze dan automatisch in je eigen borden en groepsborden. Ook bieden ze de mogelijkheid om je pins opnieuw automatisch te pinnen na enige tijd. Super handig! Probeer Tailwind voor Pinterest nu een maand gratis via deze link!

tailwind tool voor social media

 

Tailwind voor Instagram – Je zou zeggen dat dit samenhangt met de vorige, maar Tailwind heeft dit losgekoppeld en je betaald er dus ook apart voor. Ik moest er even aan wennen omdat ik gewend was met Planoly te werken, maar inmiddels ben ik er erg blij mee! Met Tailwind voor Instagram plan ik 1 of 2 weken onze instagram posts vooruit. Je kunt ze schuiven in je overview, je krijgt hashtag suggesties en je hebt inzicht in je statistieken. Daarnaast bieden ze sinds kort de optie aan om een smart bio te creëren waardoor je in een handomdraai handige links toevoegt aan je biografie op instagram! Probeer Tailwind voor Instagram nu een maand gratis via deze link!

 

 

Active Campaign – Voor onze thee webshop gebruikte ik de gratis versie van Mailchimp. Eerlijk is eerlijk, ik vond dat programma echt verschrikkelijk werken. Met mijn psychologie opleiding gespecialiseerd in UX snapte ik écht niet hoe dit zo ongebruiksvriendelijk kon zijn. Maar wellicht lag het aan de gratis versie. In ieder geval besloten we bij de start van AFA gelijk een goede email marketing programma te kiezen. De keuze was tussen Mailblue, ConvertKit en Active Campaign. Uiteindelijk bleek Active Campaign nét iets meer mogelijkheden te hebben om je nieuwsbrieven te testen dus werd het deze. Tot op het moment van vandaag heb ik hier geen moment spijt van en ik raadt het iedereen aan die een serieuze website aan het maken is! 

Active campaign tool voor online ondernemers

 

Design

 

Canva – Canva is een gratis online designprogramma waarmee je binnen een handomdraai strakke pins, instaposts, blog headers en meer mee maakt. Wij gebruiken Canva voor alle designs die we hebben. 

 

Adobe lightroom – Voor het professioneel bewerken van foto’s gebruiken wij Adobe Lightroom. Het is een gebruiksvriendelijke en tegelijkertijd zeer uitgebreid bewerkingsprogramma waarmee je jouw foto’s kunt perfectioneren en bewerken. Ook voor onze webshop gebruikten wij Adobe Lightroom voor het bewerken van de foto’s voordat ze in de webshop online kwamen. 

 

Fast Stone Foto resizer – Een gratis programma wat je kunt downloaden om vervolgens jouw foto’s naar het juiste formaat te wijzigen, zonder dat de kwaliteit verloren gaat!

 

Analytics voor A freedom adventure

Welke analytics gebruikt A freedom adventure?

 

SEO en Statistieken

 

Google Analytics –  Google Analytics is de beste tool om je statistieken van je website bij te houden. Je kunt er onder andere terug vinden hoeveel bezoekers en paginaweergaven je hebt, welke artikelen goed scoren en hoe mensen precies op jouw website terecht zijn gekomen.

 

Google Search Console –  Wij gebruiken deze console om uit te zoeken welke zoekwoorden en zoekopdrachten mensen gebruiken om op onze website te komen.

 

Yoast SEO – Een goede SEO zorgt ervoor dat je website beter vindbaar is in Google, waardoor je meer mensen naar je website zult trekken. De Yoast SEO plugin helpt me om mijn artikelen SEO-vriendelijk te maken, waardoor ze hoger in de zoekresultaten van Google zullen verschijnen.

 

Google Zoekwoordplanner – Met de Google Zoekwoordplanner kun je uitzoeken wat het beste zoekwoord voor een bepaald artikel is. Wanneer ik bijvoorbeeld een artikel over meer volgers op Pinterest wil schrijven, gebruik ik deze tool om uit te zoeken welk zoekwoord ik het beste voor die blogpost kan gebruiken – super handig.

 

Blogs

 

LanguageTool – Een gratis Chrome add on waarmee je direct je blog kunt checken op grammatica en spelfouten. Uiteraard haalt deze plug-in niet al je foutjes eruit, maar veel wel dus zeker de moeite waard om te installeren!

 

Trello – Met Trello kun je gemakkelijk to do lijstjes maken en bijhouden. Zo plannen wij al onze blogs en ideeën voor blogs in Trello, en kunnen wij er samen aanpassingen in doen. 

 

Google Docs – Onderweg schrijven wij onze blogs in Google Docs. Met de offline versie kun je zelfs zonder wifi opslaan, en zodra je weer een internetverbinding hebt, wordt alles online opgeslagen.

 

must have tools voor online ondernemers

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf en zou je graag een kijkje achter de schermen willen? Lees dan deze blog eens waarin wij onze exacte cijfers met jou delen! 

 

Ashley

Ashley

Hi! Ik ben Ashley, fulltime mama en part time online business strateeg. Ik schrijf blogs over online geld verdienen, reizen met kids en een gezonde lifestyle. Met mijn blogs hoop ik jullie te inspireren je eigen freedom adventure te starten! Let's do this!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail