De leukste aflevering van Floortje Dessing naar het einde van de wereld

5 Aug, 2020

Het is één van de best bekeken programma’s van de NPO: Floortje Dessing naar het einde van de wereld. Voor degene die het niet kennen, presentatrice Floortje Dessing bezoekt in de verste uithoeken van de wereld mensen die hun leven compleet anders leven dan velen van ons. In deze blog vertel ik je waarom dit programma de perfecte inspiratie bron is om jouw droomleven achterna te gaan én welke aflevering op ons de meeste indruk heeft gemaakt!

 

Bijzondere verhalen

Ken jij iemand die midden in de Amazone is gaan wonen omdat ze verliefd werd op een sjamaan? Of iemand die samen met haar vriend heel Nieuw Zeeland doorkruist met alleen het broodnodige om te overleven? Waarschijnlijk, net zoals ons, niet. Het zijn bijzondere verhalen die je niet snel hoort op je werk van je collega. In het programma naar het einde van de wereld maak je kennis met mensen die andere keuzes maken in het leven. Of het nu om de liefde is of de drang naar avontuur, ze laten hun veilige wereldje achter zich en volgen hun hart.

En als je zelf ook avontuurlijk aangelegd bent en een ander leven in je hoofd hebt dan van 9 tot 5 tot je pensioen naar je werk rijden, kan het niet anders dan dat dit programma je inspireert. Natuurlijk hoef je niet dezelfde avonturen aan te gaan als deze mensen. Maar de bijzondere verhalen van deze mensen laten zien dat iedereen in staat is om hun dromen waar te maken. Zelfs als je gesetteld bent in het centrum van Londen, kun je de keuze maken om naar de Amazone te gaan en daar op een andere manier gaan leven.

 

De leukste aflevering van Floortje naar het einde van de wereld: Tanzania

Hoewel alle afleveringen van Floortje naar het einde van de wereld inspirerend en mooi zijn om naar te kijken, zijn sommige net iets interessanter dan de ander. Ons blijft de aflevering met de Zapp familie het meeste bij. In deze aflevering reist Floortje naar de wildparken van Tanzania. Ze ontmoet hier de Argentijnse Herman en Candelaria Zapp met hun 4 kinderen. Na 5 continenten en ruim 250.000 gereden te hebben, ontmoeten ze Floortje in Tanzania. Tijdens het interview zijn ze al bijna veertien jaar non-stop de wereld over aan het reizen in een auto uit 1928. Ja, je leest het goed, 1928!

Herman en Candelaria waren al vanaf hun jeugd bij elkaar (zo romantisch!) en droomde samen van een avontuurlijk leven. Zoals iedereen die dit voor ogen heeft, werden ze voor gek verklaard door hun omgeving. Maar dat weerhield ze er niet van. Hun 4 kinderen kregen ze onderweg in 4 verschillende landen.

floortje dessing leukste aflevering

Volg je onderbuikgevoel

Wat kenmerkend is voor de Zapp familie is dat zij doen waar ze zich op dat moment goed bij voelen én waar ze zin in hebben. Zo kocht Herman de oldtimer zonder ook maar enige kennis van auto’s te hebben. Na enige tijd is hij in staat om bijna alles zelf aan de auto te repareren. Je moet wel! Het is een perfect voorbeeld van skills die je opdoet tijdens het leven van jouw droomleven.

Ik denk hier ook nog vaak aan terug als ik ergens tegenaan loop en iets niet doe omdat ik denk dat ik het niet kan. Want dat hoeft dus helemaal geen belemmering te zijn! Alles kun je leren, als je maar gemotiveerd genoeg bent om het te leren. Of als dat wat je moet leren het uiteindelijke doel dient waar je voor gaat: vrijer en simpeler leven.

Geld verdienen onderweg

Inmiddels is de familie na 17 jaar reizen terug thuis in Argentinë en studeert de oudste zoon. Tijdens het reizen heeft de familie ontzettend veel hulp gehad van mensen over heel de wereld die zij voorzagen van onderdak, eten en soms zelfs brandstof voor de auto. Daarnaast hebben ze een boek geschreven over hun reis en die verkopen zij via de site en onderweg. Ook gaven ze lezingen om wat geld bij te verdienen.

Herman verteld in een interview met de BCC dat ze geen idee hadden hoe ze het moesten gaan aanpakken. Maar ze wilde dit zo graag! En…als je je droom kunt waarmaken met geld, dan is het een goedkope droom!

De reis dient als rijdende school

De familie Zapp gaat niet naar school maar geven zelf thuisscholing onderweg. In feite dient de reis zelf als school. Tijdens de aflevering zie je prachtige beelden van hun zoon die over olifanten leert, terwijl de olifanten op nog geen 200 meter afstand lekker staan te grazen…Uiteraard zullen hun schooldagen er niet altijd zo uit zien, maar het laat zien hoe je jouw onderwijs perfect kunt laten aansluiten bij waar op dat moment de interesse van de kinderen bij ligt.

Maar wat nog het meeste indruk op mij maakte, is de wijsheid die één van hun zoontjes op heeft gedaan tijdens het reizen. Floortje Dessing vroeg naar zijn speelgoed en of hij het niet vervelend vond dat hij zo weinig speelgoed had (want als je in een auto woont met 6 man kan je nu eenmaal niet heel veel meenemen..). Hij antwoordde: ‘Nou, het is maar net waarmee ik mezelf vergelijk. Als ik kijk naar mijn vriendjes in Australië, dan heb ik inderdaad wel weinig speelgoed. Maar als ik mezelf vergelijk met mijn vriendjes in Afrika, heb ik juist heeeel veel speelgoed!’.

Ik vond dit zo mooi dat zo’n jong kind al dit inzicht heeft. Stel je eens voor dat alle volwassenen dit inzicht zouden hebben…hoe anders zou de wereld er dan uitzien! Er is altijd wel iemand die het beter heeft of meer heeft, maar er zijn ook altijd nog heel veel anderen die minder hebben van wat jij hebt!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de familie Zapp? Je kunt de hele aflevering hier terugkijken!

 

Ga je dromen achterna!

Als er één ding is wat ik heb geleerd van Floortje Dessing naar het einde van de wereld, dan is het wel dat daadwerkelijk iedereen zijn dromen kan verwezenlijken als je het maar écht wilt. Natuurlijk zul je obstakels tegenkomen, of blijkt dat hutje in de Amazone toch niet zo te bevallen. Maar dan ben je wel een enorm avontuur rijker en heb je weer enorm veel nieuwe dingen geleerd om je klaar te stomen voor een volgend avontuur!

 

Twijfel jij nog om je dromen achterna te gaan? En kan je wel wat hulp gebruiken bij het verwezenlijken hiervan? Schrijf je dan in voor onze online cursus waarin jij alle tools en tricks krijgt om het roer om te gooien!

 

 

 

Ashley

Ashley

Hi! Ik ben Ashley, fulltime mama en part time online business strateeg. Ik schrijf blogs over online geld verdienen, reizen met kids en een gezonde lifestyle. Met mijn blogs hoop ik jullie te inspireren je eigen freedom adventure te starten! Let's do this!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail