Hoe vind ik opdrachten als digital nomad?

23 Dec, 2020

Het is als digital nomad van belang dat je, waar je ook bent, aan het werk blijft. Om deze levensstijl vol te houden dien je namelijk inkomen te genereren. Of je moet al een passief inkomen hebben zodat je niet afhankelijk bent van opdrachten. Ben je dat wel dan zijn er verschillende mogelijkheden om als digital nomad opdrachten te vinden.

In deze blog geven we je 6 tips hoe jij opdrachten gaat vinden als digital nomad. Zodat je snel een goed start kunt maken!

 

Tip 1: Maak gebruik van online platforms voor freelancers

Een van de opties om opdrachten te vinden als digital nomad is door van online platforms gebruik te maken. Dit zijn online marktplaatsen voor freelancers, waar opdrachtgevers naar op zoek zijn. Er zijn niet alleen Nederlandse platforms maar ook internationale platforms beschikbaar. Bovendien is er vraag naar allerlei soorten werkzaamheden, van webdesign tot content creators.

Je kunt kiezen tussen betaalde en gratis platformen. Hoofdkraan.nl, freelancer.nl en Fiverr.com zijn een paar bekende websites om mee te beginnen, kies dan degene die het meest bij je past.

De meeste vacaturebanken zijn gratis toegankelijk, zoals Indeed.nl en Nationalevacaturebank.nl. Hierop zijn filters in te stellen om gericht te zoeken naar opdrachten. Overigens bieden opdrachtgevers op Marktplaats.nl ook regelmatig werk op afstand aan voor freelancers.

Een tof platform is Travel Massive! Zij begonnen 10 jaar geleden in een hostel in Sydney en zijn nu uitgegroeid in 173 steden wereldwijd!

 

Travel massive digital nomad

Tip 2: Vind opdrachten op social media

Als digital nomad maak je natuurlijk gebruik van de mogelijkheden die social media te bieden hebben. Een van de belangrijke platforms voor digital nomads om te zoeken naar opdrachten is LinkedIn. Dat is namelijk een zakelijk social media platform waar werkgevers opdrachten uitzetten die onder meer voor freelancers bedoeld zijn.

Daarnaast zijn er ook bedrijven en organisaties die opdrachten uitzetten via andere social media kanalen. Denk daarbij aan Twitter, maar eveneens aan Facebook en Instagram. Het is verder slim om je aan te sluiten bij bijvoorbeeld Facebookgroepen die zich richten op digital nomads en op freelancers. Er zijn er meerdere, zoals de groep voor Nederlandse digital nomads. Of meer internationaal gericht; de groep Digital nomads around the world.

Tip 3: Trek bezoekers naar je website

Het is mogelijk om op zoek te gaan naar opdrachten, maar er is nog een optie. Dat is dat je ervoor zorgt dat opdrachtgevers jou zoeken. Of in elk geval bij jou uitkomen als zij op zoek zijn naar een freelancer om werkzaamheden te verrichten.

Daarom is het belangrijk je website te optimaliseren voor de zoekresultaten. Een andere concrete manier om opdrachtgevers jou te laten vinden, is door zelf te adverteren in de zoekmachine. Uiteraard gebruik je social media eveneens om te laten weten dat je beschikbaar bent voor opdrachten.

Heb je nog geen website? Je kunt in deze tijd vrij makkelijk zelf een website bouwen! Lees hier de blog: Hoe bouw je zelf een simpele en goede website! en begin met het vergroten van jouw zichtbaarheid.

 

Opdrachten vinden digital nomad

Pak een koffie, sla de laptop open en ga van start!

 

Tip 4: Deel je expertise

Je maakt meer kans op opdrachten als potentiële opdrachtgevers kunnen zien wat je in huis hebt. Het is daarom aan te raden om je expertise in verschillende opzichten te delen.

Bouw bijvoorbeeld een portfolio op en laat zien wat je kennis en ervaring is. Het is ook mogelijk om gastblogs te schrijven over je vakgebied en daarin je expertise te delen. 

Verder gebruik je voor het delen van je expertise natuurlijk social media. Een Instagram-account is daar in het bijzonder geschikt voor, maar de andere social media kanalen zijn daar ook voor in te zetten. 

Tip 5: Ga samenwerken met andere digital nomads

Je komt als digital nomad altijd gelijkgestemden tegen die er eenzelfde levensstijl op na houden. Ook deze digital nomads zijn vaak van opdrachten afhankelijk om in een inkomen te voorzien. In dat kader is het ideaal om een samenwerking met andere digital nomads aan te gaan.

Een webdesigner heeft bijvoorbeeld een fotograaf nodig of een content specialist om een allround dienst te leveren aan opdrachtgevers.

Door te gaan samenwerken met digital nomads vergroot je de vijver om te vissen naar opdrachten. Door jouw dienst aan te bieden, heeft de andere partij er ook wat aan. Deze kan dan bijvoorbeeld een meer complete dienst aan potentiële opdrachtgevers bieden. In het verlengde van samenwerking is het natuurlijk ook aan te raden om je netwerk te verbreden. Er zijn bijvoorbeeld mogelijkheden om als digital nomad in coworking ruimtes je werkzaamheden uit te voeren.

Tip 6: Hier is nog een lijst vol websites waar je opdrachten voor digital nomads kunt vinden!

Let’s do this!! 🙂

 

 

Ben je op zoek naar duurzame manieren van online geld verdienen?

Download het GRATIS E-book: 10 manieren om online geld te verdienen.

online geld verdienen

Kees

Kees

Hi! Ik ben Kees; blije camperaar en trotse papa van Kainoa. Op A Freedom Adventure deel ik onze persoonlijke avonturen naar een vrijer en simpeler leven. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail