Hoe plan je berichten in op Facebook? Gebruik de gratis post planner!

28 apr, 2020

Vind jij het ook lastig om consistent berichten te posten op Facebook? Dan wordt het misschien tijd om een social media planner te gaan gebruiken. Consistent berichten posten op jouw social media kanalen is namelijk van essentieel belang om een trouwe fanbase op social media te creëren. 

Vergeet alle betaalde social media planners maar; Facebook heeft zijn eigen super gebruiksvriendelijke GRATIS post planner die jij zonder enige installaties direct in gebruik kunt nemen. Wij testten deze gratis tool uit en delen in deze blog de voor- en nadelen van de post planner.

Facebook post planner

De facebook post planner maakt het makkelijk om posts in te plannen voor de toekomst. Hierdoor kun jij op een vast tijdstip in de week berichten inplannen. Je kunt zelf de tijdstippen en dagen bepalen. Ik ben sowieso een enorm fan van social media planners omdat ze ervoor zorgen dat jij niet dagelijks opnieuw posts moet plaatsen.

Hoe werkt de planner?

De Facebook post planner is simpel en makkelijk in gebruik. Het enige wat je nodig hebt om de planner te gebruiken, is een eigen facebook groep of pagina én natuurlijk steengoede content om te posten.

Om de planner te gebruiken, start je met het schrijven van een bericht zoals je dat anders ook zou doen in jouw facebook groep of pagina. Als je jouw bericht hebt gemaakt, klik je op het klok symbool rechts onder naast de blauwe post knop.

Hoe plan je berichten in facebook 1

Klik op het klokje rechts onder naast ‘plaatsten’ om je bericht in te plannen

 

Je stelt hier de datum en het tijdstip in voor jouw post die je wilt inplannen. Het grote voordeel is dat je jouw posts op rekening kunt houden met het optimale tijdstip om een bericht te plaatsen, zonder dat je zelf online moet zijn om die tijd.

Ideaal als dat tijdstip precies het tijdstip is dat jouw kids naar bed moeten. Of omdat je dan een lekker wandelingetje wilt maken op het strand.

Hoe plan je berichten in facebook 2

Stel het gewenste tijdstip in voor jouw post

 

Je kunt jouw ingeplande posts nog steeds bewerken zoals je dat bij een normale post deed. Om jouw ingeplande bericht te bewerken, klik je op geplande posts. Deze vind je aan de bovenkant van jouw groep of pagina.

Hoe plan je berichten in facebook 3

Klik op ‘berichten bekijken’ om al jouw geplande berichten te bekijken en wijzigen

 

Hier zie je overzichtelijk de posts die jij ingepland hebt. Als je op de 3 grijze puntjes rechtsboven klikt, verschijnt er een pop up waarin je jouw bericht kunt bewerken. Je kunt hier ook de tijd en datum weer aanpassen.

Hoe plan je berichten in facebook 4

Klik op de drie grijze puntjes om berichten aan te passen, direct te plaatsen of te verwijderen.

 

De voordelen van de post planner

Wij vinden de planner ideaal en voor ons is deze gratis planner perfect als aanvulling op het handmatig posten van berichten. De planner bevat geen poespas en doet wat hij moet doen: berichten inplannen.

De Facebook post planner heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere social media planners:

  • Makkelijk en overzichtelijk in gebruik
  • Gratis en voor niets te gebruiken
  • Geen extra app nodig want geïntegreerd in Facebook
  • Onder je post is niet zichtbaar dat je de post met de ‘post planner’ hebt ingepland (dit is wel het geval bij betaalde social media planners)

De nadelen van de post planner

Natuurlijk zijn kleven er ook nadelen aan het gebruiken van deze Facebook post planner. Zeker als je op zoek bent naar een uitgebreide social media planner, is deze gratis tool niet wat je zoekt.

Daarnaast biedt deze tool niet de mogelijkheid om in één keer hetzelfde bericht in meerdere groepen en/of pagina’s te plaatsen.

Alle nadelen op een rijtje:

  • Geen extra functies of opties
  • Post kunnen maar voor één pagina of groep tegelijk ingepland worden

 

Moet ik de post planner wel of niet gebruiken?

Als je op zoek bent naar een gratis, no non-sense post planner voor jouw berichten op Facebook dan is deze gratis tool een aanrader! Ik gebruik hem om consistentie in mijn berichten aan te brengen, zodat mijn volgers weten wanneer ze een nieuw bericht kunnen verwachten.

Daarnaast vind ik het fijn om niet meerdere malen per week stil te staan bij het plaatsen van content, ik hoef alleen nog maar te reageren op reacties en soms plaats ik een extra post als ik merk dat dit relevante tijdsgebonden content is.

Ben je op zoek naar een planner waarmee je hetzelfde bericht op meerdere plekken op Facebook, of zelfs op meerdere social media kanalen, kunt posten? Dan zou ik gaan voor een betaalde planner app.

Tip: Wil je meer weten over facebook marketing, dan is de Ultimate Guide to Facebook Advertising wat voor jouw!

 

Pin 1 hoe plan je berichten op facebook_

Leuke post? Bewaar mij op Pinterest! 

 

 

 

 

 

Ashley

Ashley

Hi! Ik ben Ashley, fulltime mama en part time online business strateeg. Ik schrijf blogs over online geld verdienen, reizen met kids en een gezonde lifestyle. Met mijn blogs hoop ik jullie te inspireren je eigen freedom adventure te starten! Let's do this!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail