Hoe bouw je zelf een simpele en goede website?

5 Nov, 2020

Een goede website is onmisbaar voor het opzetten van een online bedrijf. Een website is niet alleen jouw visitekaartje; het is de basis van jouw bedrijf. Zie het als het gebouw wat je ombouwt tot café om jouw gasten te kunnen ontvangen. Maar dan online.

Je kunt ervoor kiezen om het bouwen van jouw website uit handen te geven. Er zijn talloze websitebouwers die zitten te springen op het bouwen van jouw website. Echter is het best lastig om een betrouwbaar persoon te vinden. En bovenal; een website bouwen kun jij prima zelf met onderstaand stappenplan! Hiermee bouw jij snel en helemaal zelfstandig een simpele en goede website.

Stap 1: Kies een domeinnaam

Begin met het vastleggen van jouw domeinnaam. Een naam waar je trots op bent en wat bij jouw bedrijf past. Bij bijna elke hosting kun je daarna checken of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. 

Tip: Probeer altijd jouw domeinnaam hetzelfde als je bedrijfsnaam te maken! 

 

Stap 2: Kies een hostingprovider

 

Om je website online te krijgen, heb je een hosting provider nodig. Je kunt een hosting provider zien als de verhuurder van de ruimte waar jij een café in gaat bouwen! Jij bouwt jouw uniek website op hun harde schijf en zij zorgen er voor dat de rest van de wereld jouw website kan zien! Mocht de samenwerking niet bevallen dan kun je bij de meesten hostingproviders switchen naar een andere provider. Dit zijn dezelfde bedrijven als waar je een domeinnaam kunt aanvragen.

Onze favoriete hosting bedrijven:

 

Stap 3: Installeer WordPress

 

Installeer nu WordPress op jouw website. Dit is de CMS waarin jij jouw website straks gaat bouwen! Je vindt de handleiding om WordPress te installeren bij jouw gekozen hosting. Soms doen zij het zelfs voor je of is WordPress al geïnstalleerd!

Waarom WordPress?

WordPress is een open source software, en wordt ook wel een CMS genoemd. Dit houdt in dat het gratis is en ook nagenoeg altijd up to date. WordPress wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt, waardoor er altijd wel ergens op internet het antwoord op jouw vraag te vinden is mocht je vastlopen. Ook is WordPress gebruiksvriendelijk, werkt het samen met duizenden handige plug-ins en kun je enorm veel handige templates voor jouw website direct downloaden. Kortom, een top systeem om jouw website mee te gaan bouwen!

 

Stap 4: Installeer Divi Themes

 

Installeer nu Divi van Elegant themes. Divi is een zeer gebruiksvriendelijk WordPress thema waarmee je binnen een handomdraai een website met mooi strak design neerzet. Hoewel Divi niet gratis is, is het de investering dubbel en dwars waard. Zie het als de basis uitstraling van jouw bedrijf; hoe wil je dat jouw café eruit komt te zien? Die inrichting moet goed zijn!

Divi stelt, na het downloaden, honderden templates beschikbaar die je in één klik kopieert. Ze zijn gesorteerd op soort bedrijf en allemaal hebben ze hun eigen stijl. Kies hier één van de templates uit om als basis te dienen voor de rest van je website. Gelukt? Gefeliciteerd, dan is het fundament nu officieel gelegd voor jouw website!

 

 

Stap 5: Upload jouw eigen content

 

In de template die je hebt gekozen kun je alles aanpassen; van lettertype tot kleuren, en van foto’s tot knoppen. De templates van Divi zijn gevuld met voorbeeld foto’s en tekst. Nu is het tijd om jouw website te vullen met jouw eigen content en design kleuren. Heb je niet zoveel foto’s, dan kun je kijken voor stockfoto’s. Bekijk deze blog met de 40 beste websites voor stockfotografie. Ben je geen ster in het schrijven van jouw website teksten? Dan zou je de teksten kunnen uitbesteden aan een freelance tekstschrijver. 

Zorg dat jouw website niet te veel pagina’s bevat. Je kunt altijd nog extra pagina’s aanmaken. Maak in ieder geval een homepage, contactpagina en eventueel een blogpagina.

Stap 6: Koppel jouw website aan andere diensten

In deze stap ga je jouw website koppelen aan andere diensten. Deze diensten zorgen ervoor dat je lezers zich bijvoorbeeld kunnen inschrijven voor een nieuwsbrief, of met één klik een email naar je kunnen sturen om contact op te nemen.

Wist je dat e-mail marketing is 1 van de beste methodes om geld te verdienen? Het loont dus om een goede email marketing software te gebruiken. 

Tips voor de beste e-mail marketing software bedrijven:

Wij werken zelf met active campaign. Voor al onze tools die wij voor ons bedrijf gebruiken kun je een kijkje nemen op deze pagina.

Google analytics

Nu je jouw website hebt gemaakt, is het handig om een google analytics account aan te maken. Koppel deze aan jouw website zodat je kunt zien hoeveel bezoekers jouw website bezoeken, en hoe zij precies bij jouw website terecht komen. Meten is weten! Vergeet niet om te voldoen aan de regels omtrent cookies meldingen. Een cookie melding op een website is vervelend, maar wel noodzakelijk.

 

Tot slot

Je hebt nu in 6 simpele stappen jouw eigen website online gezet en functioneel gemaakt! Makkelijker gaat het niet worden. Tenzij je het natuurlijk uitbesteedt. 

Let op! Het beste is om jouw website met een CMS te maken waarin jij ook de codering kunt aanpassen, zoals met WordPress. Het is beter om niet voor platforms als Wix of Shopify te kiezen als je van plan bent om door te groeien. Op deze platforms bouw je namelijk de website op hun platform, terwijl je met bovenstaande omschrijving de website altijd kunt overzetten naar een andere hosting én in de toekomst zelfs in de codering dingen kan (laten) aanpassen. Zie het maar als een café wat je eigenhandig bouwt, wat vervolgens ook daadwerkelijk van jou blijft in plaats van dat je het pacht en weer terug moet geven.

 

Ashley

Ashley

Hi! Ik ben Ashley, fulltime mama en part time online business strateeg. Ik schrijf blogs over online geld verdienen, reizen met kids en een gezonde lifestyle. Met mijn blogs hoop ik jullie te inspireren je eigen freedom adventure te starten! Let's do this!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail