Overwin je faalangst en word een digital nomad!

13 Oct, 2020

Sta je op het punt de stap te zetten om jouw 9-5 baan op te zeggen en als freedompreneur of digital nomad te gaan werken? Dan word je uiteindelijk geconfronteerd met….  jezelf.

 

De twijfels slaan toe en negatieve gedachtes komen omhoog: ‘weet ik wel zeker dat ik dit kan? Is dit echt wel de juiste beslissing?’  Ineens twijfel je aan je eigen kunnen, of je het wel waard bent of, of je wel de juiste skillset hebt. En dan komt het zwarte stemmetje op je rechterschouder ineens tevoorschijn: ‘Wat als het niet lukt?’ 

 

Laten we dat zwarte stemmetje eens goed onder de loep nemen. 

 

Want wist je dat de angst om te falen één van de meest genoemde redenen is waarom mensen hun dromen niet achterna gaan? 

 

Als we naar een diepere laag kijken onder dat stemmetje, blijkt uiteindelijk de echte angst eigenlijk te zitten in wat de gevolgen zijn van het niet lukken, dan daadwerkelijk het niet lukken zelf. Het zit in onze aard om bang te zijn voor wat anderen denken als we falen. Of misschien ben je zelf wel perfectionistisch en kraak je jezelf af bij het ‘mislukken’ van een project. 

 

Wanneer vindt jij dat je faalt?

 

Ben jij voor jezelf wel eens nagegaan wanneer jij vindt dat je faalt? Laten we voor het gemak bepalen dat ‘falen’ eigenlijk simpelweg inhoudt dat je opgeeft. Je hebt geen geld verdiend of het lukt je niet om klanten te krijgen en je besluit te stoppen. Je geeft het op en besluit weer terug in loondienst te gaan.

 

Echter, op jouw avontuur naar een simpel en vrij leven, is het zeer waarschijnlijk dat je, net zoals de rest van het leven, obstakels en omstandigheden die je niet zag aankomen en zult moeten overwinnen. En in deze lastige momenten zitten nu juist de kracht in waardoor je steeds meer zelfvertrouwen en zelfkennis zult ontwikkelen! Uiteindelijk draait het om de wilskracht om iets te bereiken. Een vervelende situatie kan jouw pad dat je bewandelde misschien een omweg bezorgen waardoor het wat langer duurt. Maar ook op dat pad kom je nieuwe dingen tegen en leer je weer bij. Als je tenminste doorloopt…

 

Tijdens het leven is het niet erg om een ander pad in te slaan. Of net iets langzamer je doel te bereiken dan gepland. Het levert wellicht wat stress op of alles loopt misschien niet zoals je verwachtte. Maar ze leiden nog steeds naar dezelfde uitkomst! Er zijn zoveel mensen die een obstakel zien als een reden om het gevoel te hebben dat ze falen. Terwijl dit juist de leermomenten zijn waar je enorm van gaat groeien en je beter wordt in wat je aan het doen bent. En daarmee dus een stap dichterbij je doel komt. 

 

Falen is wanneer je ervoor kiest op te geven om een bepaald doel te bereiken. Je hebt dus zelf de complete controle en keuze of je faalt of niet faalt. 

 

Wat is het ergste dat kan gebeuren?

 

Laten we eens kijken naar de ‘worst case scenario’s’ die kunnen plaatsvinden tijdens het waarmaken van jouw droomleven. 

 

Laten we als voorbeeld de digital nomad nemen die besluit om het vliegtuig te pakken naar een tropische bestemming, met genoeg spaargeld om maximaal 1 maand te overleven. Je hebt het plan om binnen die maand een locatie onafhankelijke baan te vinden. 

 

Ten eerste, als deze omschrijving bij je past, ben je niet de enige! Je komt aan op het prachtige Bali en je laptop blijkt kapot te zijn…Wat nu?! Als digital nomad is je laptop zo ongeveer het belangrijkste bezit wat je mee hebt genomen om geld te kunnen gaan verdienen. Natuurlijk komen in de eerste instantie gedachtes naar boven waarbij je denkt dat dit het einde van je digital nomad avontuur is en je beter terug naar huis kunt vliegen omdat je niet genoeg geld hebt. Maar uiteindelijk is er overal een oplossing voor: wellicht heb je een creditcard om een nieuwe laptop te kopen of kun je wat geld lenen van vrienden. Natuurlijk niet gepland, maar je hebt een oplossing en je kunt verder naar het doel wat je wilde bereiken!

 

Maar…wat als nu na die 4 weken je geld echt op is en je geen locatie onafhankelijke baan hebt kunnen vinden? 

 

O nee! Geen baan…geen geld…wat nu! Wij denken daar altijd heel simpel over: het is altijd een optie om even terug te keren naar Nederland, een simpele (tijdelijke!) baan te zoeken om weer wat geld te sparen (en die laptop lening af te betalen…) en daarna doen we een volgende poging en boeken we wederom een vliegticket. 

 

Want dat het de eerste keer niet helemaal lukt is niet erg! Je hoeft niet gelijk je hele droomleven op te geven. Het zit ook niet in onze aard om op te geven, kijk maar naar kinderen! Heb je wel eens een kind zien leren lopen? Toen onze zoon vastberaden was naar de zee te lopen, is hij op 50 m afstand naar het strand wel…nouja, zo’n 50 keer gevallen. Maar…uiteindelijk was hij wel bij de zee! En dat is iets wat wij verleren doordat we meekrijgen dat als iets niet lukt, je maar beter wat anders kunt gaan doen wat wel binnen de lijntjes past. Hoeft niet!

 

Het bereiken van jou droomleven is wat ongemak waard

 

Natuurlijk is het geen leuke oplossing om terug te keren naar je thuisbasis om tijdelijk te werken, en doet dat wat met je ego. Maar geloof mij, als je eenmaal jouw draai gevonden hebt als freedompreneur dan denk je terug aan deze momenten en lach je erom! Jouw doorzettingsvermogen en toewijding om je doel ter bereiken zijn sterker dan dit!

 

Je leeft al in je worst case scenario…

 

Iedereen denkt altijd dat het eng is om locatie onafhankelijk te gaan werken en je baan op te zeggen om je droomleven achterna te gaan. Maar wat mensen vaak niet beseffen, is dat ze zich al in hun worst case scenario bevinden! Want bang zijn om terug te keren en weer voor een baas te gaan werken, is dat niet al wat je nu doet? Natuurlijk klinkt dit makkelijker dan het daadwerkelijk is omdat je in dit geval geen deukje in je ego hebt gekregen. Maar dat deukje daar schuilt wel een verhaal achter en heb je weer veel van geleerd, waardoor je weer een stapje dichter bij je doel bent!

 

En onthoudt goed, angst is de grote reden waarom mensen hun dromen niet achterna gaan, terwijl fouten maken erbij hoort om je doel te bereiken! Een fout hoeft geen reden zijn om op te geven. Wij kozen ervoor om ons droomleven waar te maken en jij kan dat ook doen!

 

Stel jezelf eens de volgende vragen: 

 

Wat kan er in het ergste geval gebeuren? En, kan ik deze situatie aan als deze zich voordoet?

Zijn mijn angsten reëel of komen ze voort uit mijn negatieve gedachtes?

Geef ik op of blijf ik leren en groeien totdat ik mijn droomleven bereikt heb?

 

Je weet wat je eventueel tegenhoudt en nu is het aan jou om te kijken wat je doet met deze informatie. Krijg jij de juiste support om jouw droomleven te gaan leiden en te leven op JOUW voorwaarden? Of blijf je jouw huidige leven voortzetten en tot je pensioen van 9-5 werken? 

 

Niets veranderd als niets veranderd.

Als je het gevoel hebt dat je er klaar voor bent om de stap naar jouw droomleven te zetten, maar daar wel wat hulp bij kunt gebruiken om het daadwerkelijk realiteit te maken, schrijf je dan in voor onze wachtlijst voor de leef je droomleven cursus. Je bent dan de eerste die de mogelijkheid zich in te schrijven voor deze all inn cursus waarin we je alle tips en tricks geven om aan de slag te kunnen. Als je liever persoonlijke begeleiding hebt is ons 1 op 1 traject misschien wel wat voor jou! Je kunt ons hiervoor mailen. 

Het is NU jouw moment en het is aan jou of je jouw moment pakt of niet!

 

Ashley

Ashley

Hi! Ik ben Ashley, fulltime mama en part time online business strateeg. Ik schrijf blogs over online geld verdienen, reizen met kids en een gezonde lifestyle. Met mijn blogs hoop ik jullie te inspireren je eigen freedom adventure te starten! Let's do this!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Ook interessant

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail