Digital Nomad banen: Locatie onafhankelijk werken als webdesigner

30 apr, 2020

Het is een veelgestelde vraag; hoe kun je je geld verdienen terwijl je reist? Het klinkt als iets wat onmogelijk is, maar niets is minder waar. Wij creëren ons droomleven door locatie onafhankelijk te werken en jij kan dit ook! Er zijn talloze mogelijkheden om als digital nomad de wereld over te reizen. Deze week vertel ik je hoe ik zelf locatie onafhankelijk geld verdien als webdesigner en hoe jij dat ook kunt gaan doen!

Wat doe je als webdesigner?

Het is misschien wel één van de meest voordehand liggende beroepen die je uit kunt voeren als digital nomad; de webdesigner. Een webdesigner maakt websites voor bedrijven en/of particulieren. Soms betekent dit dat je from scratch een website maakt. Maar ook krijg ik vaak de vraag om een website te verbeteren, omdat deze bijvoorbeeld niet mobile responsive is. Of de website wordt niet goed gevonden op Google.

Ik ben met mijn webdesign bedrijf gespecialiseerd in het maken van websites op basis van WordPress en ik werk voornamelijk met het thema Divi. Deze combinatie biedt eindeloze mogelijkheden en daardoor kan ik voor bijna iedereen een passende site maken. Ik heb voor WordPress gekozen, omdat mijn klanten op deze manier ook in staat zijn om zelf nog makkelijk wijzigingen door te voeren aan hun website als deze opgeleverd is.

Waarom heb ik gekozen voor dit digital nomad beroep?

Ik vind het leuk om dingen te creëren en daarmee mensen te helpen. Daarnaast werk ik graag projectmatig en dat is precies wat je als webdesigner doet; je creëert een website voor een klant en daarna ga je weer verder met het volgende project!

Daarnaast is het makkelijk om te combineren met het reizen en gezinsleven. Ik kan werken wanneer onze zoon op bed ligt of wanneer Kees met hem speelt. Wel zorg ik voor zoveel mogelijk persoonlijk contact met mijn klanten en daarom zijn er per opdracht wel een aantal vaste momenten die ik inplan om te bellen via skype of zoom.

Kan iedereen een webdesigner worden?

Ik ben ervan overtuigd dat als je iets écht wilt, je het ook daadwerkelijk kan. Alles valt te leren en dus ook het maken van websites. Dus ik denk inderdaad dat iedereen webdesigner kan worden.

Websites maken is lang niet zo ingewikkeld meer dan vroeger, je hoeft niet per sé verstand te hebben van codering, wat vroeger wel het geval was. Ik denk dat websites maken vooral een goede keuze is als je het leuk vind om creatief bezig te zijn en je in kunt leven in wat de klant precies wilt en nodig heeft.

Wat zijn de voordelen als webdesigner?

Het grote voordeel van webdesigner zijn is dat de markt enorm is. Zo kun je een niche kiezen die bij jouw interesses past om websites voor te maken. Een ander voordeel is dat je de websites kunt maken op momenten wanneer het jou uitkomt.

Wat zijn de nadelen als webdesigner?

Het maken van een goede website zorgt eigenlijk standaard voor meer werk dan je van te voren verwachtte. Je hebt namelijk te maken met andere partijen als bijvoorbeeld de hosting en soms zijn dingen niet mogelijk die je wel wilt. Dan moet je bijvoorbeeld van hosting veranderen. Daarnaast is het bij het maken van een website erg belangrijk dat je je goed kunt inleven in wat de klant wilt.

Hoeveel verdien je met websites maken?

Een website kost bij mij tussen de 800 en 2200 euro. Ik kan ook een pakket op maat maken om zo goed bij de wensen van een klant aan te sluiten, dan is de prijs vaak hoger. Ik vind het vooral belangrijk om goede service te bieden en te zorgen dat mijn klanten trots zijn op het eindresultaat!

Hoe combineer ik mijn werk met reizen én kinderen?

Waar een wil is…is een weg! Het combineren van werk, reizen en kinderen is zeker geen appeltje eitje. Maar bij mij is de drang zo groot om het leven te leiden wat ik wil, dat het niet uitmaakt dat dit leven soms iets minder makkelijk is. Het is vooral belangrijk om efficiënt te kunnen werken, want je tijd is veel beperkter dan wanneer je geen kinderen hebt.

Tot slot mijn tips voor als je ook digital nomad wilt worden

  • Is het jouw droom om te reizen en werken? Ga het gewoon doen! Als jullie als gezin deze droom delen dan is dit het moment om ervoor te gaan. Ook al is het voor een tijdje, het avontuur neemt niemand jullie meer af en is een herinnering voor het leven.
  • Kijk wat voor werk er bij jou past!
  • Als digital nomad ontkom je niet aan internet werk, maar dit doe je uiteindelijk om meer vrijheid te creëren om meer van de wereld te zien, of om bijvoorbeeld meer bij je familie te zijn. Houdt dit ook voor ogen. Als jij ineens 80 uur per week aan het werk bent gaat er iets fout in je business plan.
  • Blijf jezelf ontwikkelen en leren. De digitale wereld ontwikkelt zichzelf razendsnel en je zult continu moeten blijven leren. Hoe leuk is dat?!
  • Wordt lid van community’s. Het motiveert ontzettend om te lezen dat andere mensen dezelfde ‘gekke’ ideeën en dromen hebben en dit gewoon doen. Wordt bijvoorbeeld lid van onze facebookgroep!

 

Dit was mijn persoonlijke verhaal over hoe ik als digital nomad mama (onder andere) mijn geld verdien, wil je meer tips ontvangen over het starten van een online business? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

digital nomad banen: webdesigner

Interessante post? Bewaar mij dan op Pinterest!

 

Disclosure: Sommige links in deze post zijn ‘affiliate links’. Dit betekent dat als jij op een link klikt en overgaat tot aanschaf van het product, ik een affiliate commissie krijg. Wij promoten alleen producten en bedrijven waar wij zelf achter staan en waarvan we denken dat het iets toevoegt aan onze visie op het creëren van een droomleven. 

Ashley

Ashley

Hi! Ik ben Ashley, fulltime mama en part time online business strateeg. Ik schrijf blogs over online geld verdienen, reizen met kids en een gezonde lifestyle. Met mijn blogs hoop ik jullie te inspireren je eigen freedom adventure te starten! Let's do this!

Ontvang onze exclusieve tips en tricks direct in je mail!

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail