10 creatieve ideeën voor de leukste binnen activiteiten met kinderen

11 Apr, 2020

De 10 leukste binnen activiteiten met kinderen

Komt de regen met bakken uit de hemel dan is het soms best een uitdaging om leuke binnen activiteiten met kinderen te verzinnen. Natuurlijk kunnen we tv kijken, huiswerk maken of gamen. Maar soms heb je gewoon even behoefte aan wat andere ideeën, dingen waar je zelf misschien niet zo snel aan zou denken.

Ik vind het ontzettend leuk om met mijn zoontje samen te spelen en weer lekker kind te zijn. Samen creatief zijn en gekke dingen doen zijn voor mij een prima combinatie voor ontspanning tussen het thuiswerken door. In deze blog deel ik de 10 leukste binnen activiteiten met kinderen die je direct kunt doen!

De leukste activiteiten voor binnen met kids

De leukste activiteiten voor binnen met kids

1. Binnen kamperen

Wist je dat binnen kamperen net zo leuk en avontuurlijk kan zijn als op de camping? Haal wat lakens uit de kast (of direct uit de wasmachine, kan het gelijk drogen) en bouw een tent. Gebruik stoelen en tafels om de lakens overheen te hangen. Lekker spelen in de tent, of misschien zelfs slapen? Pak de zaklamp er maar bij voor het laatste avond verhaaltje! Gegarandeerd lol!

2. Samen koken

Kinderen vinden het heerlijk om te helpen in de keuken. Maak er eens een gezamenlijke activiteit van en ga brood bakken of maak pizza’s! Laat de kinderen de pizza’s zelf versieren met de voorgesneden groenten. Dat wordt smullen!

3.  Verven met natuurkleuren

Vroeger wisten we niet anders, we haalden onze kleurstoffen uit natuurlijke materialen. Nog steeds is dat mogelijk en je zult versteld staan van de resultaten. Mogelijke ingrediënten zijn: Theezakjes (met fruitsmaak maken de leukste kleuren), koffieprut, rode bieten sap, spinaziesap (of gewoon met de verse blaadjes). Misschien weet jouw kind nog iets waarmee ze kunnen verven?

leukste binnen activiteiten met kinderen

Laat de kids met de handen verven en het is helemaal feest!

4. Een museum openen

Hoe tof is het om je eigen museum te openen? Laat de kids alle spullen verzamelen die ze in het museum laten zien. Bedenk wat er op de kaartjes moet komen te staan bij de spullen. Vergeet ook niet de toegangskaartjes te maken! Staat alles klaar? Bij deze is het museum geopend! Ook erg leuk voor tijdens het reizen om een museum te maken met gevonden spullen

5. Schrijf een brief

We vergeten bijna dat het nog bestaat, een brief schrijven. Maar stiekem vindt bijna iedereen het wel leuk om een handgeschreven brief te krijgen. Lekker ouderwets met een postzegel erop verzenden. Laat de kids een brief schrijven naar opa of oma. De kleinste kunnen een tekening maken. Wedden dat je ze er heel blij mee maakt? En wie weet schrijven ze wat terug!

6. Winkeltje spelen

Een leuke variant op het museum is winkeltje spelen. Zoek een oude grote doos of knutsel wat anders in elkaar als toonbank. Teken de kassa en maak geld briefjes en misschien kunnen we wel echte centjes gebruiken als geld? Nu wordt het zoeken in huis naar wat we allemaal willen verkopen! En wat voor prijs wordt er aan de producten gegeven? Goed voor de rekenskills!

de leukste binnen activiteiten winkeltje spelen

Wat is er in jouw winkeltje te koop?

7. Maak een avontuurlijk parcours door het huis

Wat is er leuker dan door het huis te mogen rennen en klimmen? Maak een groot parcours door heel het huis. Kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt (en wij hebben ook weer onze sport gehad!). Onder de stoel door, over de kussens van de bank, met de bal wat blokjes om bowlen, verder naar het bed onder de lakens door…maak het zo gek en uitdagend als mogelijk! Heb je meerdere kinderen? Laat ze om beurten het parcours uitzetten.

8. Wat voel jij?

Verzamel 5 of meer bakjes en vul deze met verschillende materialen (bijvoorbeeld rijst, stoffen doek, pasta, water, koffiebonen). Doe een doek over de bakjes of blinddoek de kids en laat ze ruiken en voelen. Wie raadt wat er in de bakjes zit?

9. Verkleedpartij

Hoe lang is dat geleden? Heb je geen verkleedkleren dan is het net zo leuk om wat zelf te maken met oude lakens. Of….misschien mogen we wel papa’s en mama’s kleding aan? Dat wordt lachen! Aan het einde van het verkleden is het tijd voor een modeshow! Zet de muziek aan en maak een ‘rode loper’ met schilderstape.

10. Een plantje laten groeien

Wist je dat je van veel verse groente soorten weer een nieuw groenteplantje kunt maken? In het onderstaande filmpje laten ze zien welke planten je allemaal relatief makkelijk kan vermeerderen. Het enige wat je verder nodig hebt is een potje, wat aarde, een plekje in de zon en wat water. Kinderen vinden het geweldig om een plantje te zien groeien, zeker als het resultaat ook nog eens eetbaar is.

Tip: maak elke dag een foto van het plantje. Leuk om na een paar weken alle foto’s achter elkaar te plakken als klein filmpje!

Heb je één van bovenstaande activiteiten uitgeprobeerd? Ik ben benieuwd wat je kids ervan vonden, deel jouw ervaring in de comments!

 

De 10 leukste binnen activiteiten met kinderen

Leuke post? Bewaar mij dan op Pinterest!

 

 

 

 

Ashley

Ashley

Hi! Ik ben Ashley, fulltime mama en part time online business strateeg. Ik schrijf blogs over online geld verdienen, reizen met kids en een gezonde lifestyle. Met mijn blogs hoop ik jullie te inspireren je eigen freedom adventure te starten! Let's do this!

Exclusieve tips en verhalen ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct de ultieme camper paklijst helemaal GRATIS!

Ook interessant

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij ook je droomleven waarmaken?
Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Wil jij ook je droomleven waarmaken?

Ontvang dan onze exclusieve tips en tricks gratis in je mail!

Gelukt! Je ontvangt onze exclusieve tips en tricks nu in je mail